ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΝΔΡΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΝΔΡΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ





Μέχρι και αυτή την ώρα χτενίζουν ολόκληρη την Λοκρίδα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό των ΑΝΑΔΡΩΝ δραστών της απαγωγής του νεαρού μαθητή υπό τις οδηγίες του Αστυνομικού Διευθυντή Φθιώτιδας κου Μιχάλη Πάππου.   Σημειώτέων ότι ο κός Πάππος ανέλαβε πρόσφατα Επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδος και γνωρίζει  πολύ καλά την περιοχή λόγο της εντοποιότητας του. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και εξετάζουν όλα τα σενάρια, όπως μας είπαν χαρακτηριστικά είναι θέμα  ωρών μέχρι οι δράστες να καταλήξουν στην δικαιοσύνη!!!




Απαγωγές στην Ελλάδα

Το... φρούτο των απαγωγών ήρθε στην Ελλάδα τις αρχές της δεκαετίας του ’90, εξασθένισε για ένα διάστημα, τα τελευταία χρόνια ωστόσο δείχνει πως κάνει ξανά τον κύκλο του. Η ομάδα του Lokron Real News κάνει αναδρομή στις απαγωγές που συγκλόνισαν το πανελλήνιο και «έπαιξαν» για αρκετές ημέρες σε εφημερίδες, κανάλια και ραδιόφωνα.



Γιάννη Τσατσάνης
Η γνωστή σε όλο το πανελλήνιο ως υπόθεση «Μαρσελίνο» (1990), με τον 17χρονο αθίγγανο ποδοσφαιριστή να απαγάγεται από το σπίτι του στην Αγία Βαρβάρα και να είναι καταγεγραμμένη ως η πρώτη απαγωγή στην Ελλάδα, στην οποία ζητήθηκαν λύτρα και είχε τραγικό τέλος. Αυτό, καθώς τρεις μήνες μετά βρέθηκε νεκρός στο χωριό Σκούρτα της Βοιωτίας. Για τη δολοφονία του νεαρού ποδοσφαιριστή, κατηγορήθηκαν έξι άνθρωποι, ένας από τους οποίους ήταν ο ξάδελφος του, Βασίλης Βασιλείου. Ακόμα μετά από λίγο καιρό βρέθηκε νεκρός ένας από τους δράστες που έχει φύγει στο εξωτερικό.
Αλέξανδρος Χαΐτογλου
Μία απαγωγή η οποία έφερε την... υπογραφή του «Ρομπέν των φτωχών», Βασίλη Παπαλαιοκώστα, ο οποίος σε συνεργασία με τον αδελφό του, Νικόλαο, απήγαγε τον κορυφαίο στον κλάδο του χαλβά, επιχειρηματία. Η απαγωγή του κ. Χαϊτογλου έγινε στις 15 Δεκεμβρίου του 1995 έξω από το σπίτι του στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου, με τον επιχειρηματία να περνάει τέσσερις μέρες στα χέρια των απαγωγέων. Τελικά, η οικογένειά του κατέβαλε τα λύτρα (σε σημερινές τιμές έδωσαν το ποσό των 765.000 ευρώ) και οι απαγωγείς τον άφησαν ελεύθερο στο ΚΤΕΛ λεωφορείων της Καρδίτσας.
Ζέτα Κουκέα
Το πρωί της 25ης Ιανουαρίου 1996 η 24χρονη καθηγήτρια Γαλλικών, Ζέτα Κουκέα, ετοιμαζόταν να κατέβει από το αυτοκίνητό της και να μπει στη βίλα της στο Νέο Ψυχικό. Εκεί, εμφανίστηκαν δύο άντρες οι οποίοι, με τα όπλα στα χέρια, της είπαν να καθίσει στο διπλανό κάθισμα, να μην φωνάξει και ξεκίνησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Αφού περιπλανήθηκαν για αρκετή ώρα στους δρόμους των Αθηνών, τελικά την οδήγησαν στο κρησφύγετο τους το οποίο απείχε μόλις μισή ώρα από το σπίτι της. Οι απαγωγείς χωρίς να έχουν ζητήσει κάποιο συγκεκριμένο ποσό, τελικά κατάφεραν να πάρουν από την οικογένεια της 50.000.000 δραχμές, ενώ αργότερα αποκαλύφτηκε πως ο ένας συνεργός ήταν γνωστός του πατέρας της (σ.σ. είχε αγοράσει ταξί από την επιχείρηση του).
Διαμαντής Τσαμπάζης
Μία συγκλονιστική περιπέτεια έζησε το 1998 ο νεαρός γιος του μεγαλοεργολάβου, Δημήτρη Τσαμπάζη, Διαμαντής. Ο 22χρονος τότε άνδρες απήχθη από μία ομάδα τεσσάρων Αλβανών, οι οποίοι έκλεισαν συνάντηση μαζί του προφασιζόμενοι ενδιαφέρον για να αγοράσουν το αυτοκίνητο του. Ο ένας από τους δράστες εργάζονταν στο βενζινάδικο που ο νεαρός συνήθιζε να γεμίζει το ντεπόζιτο του οχήματος του, είχε μάθει στοιχεία για την οικονομική επιφάνεια της οικογένειας και μαζί με τους τρεις ομοεθνείς συνεργούς του προχώρησαν στην απαγωγή. Ο Διαμαντής Τσαμπάζης μεταφέρθηκε στην Αλβανία, όπου και έμεινε για 19 μέρες. Τελικά, αφέθηκε ελεύθερος στην παραλία της Κέρκυρας, αφού προηγουμένως η οικογένειά του κατέβαλε χρηματικό ποσό ύψος 440.000 ευρώ σε σημερινές τιμές.
Γιώργος Περιστέρης
Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου -στις 14 Φεβρουαρίου 1998- επέλεξαν να χτυπήσουν στο σπίτι του αρχιτέκτονα Χαρ. Περιστέρη στη Θεσσαλονίκη, τρεις κακοποιοί. Οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι και αφού έδωσαν στον 18χρονο γιο του, Γιώργο, μία ανθοδέσμη, τον απήγαγαν ζητώντας από τον πατέρα του περίπου 140.000 ευρώ σε σημερινές τιμές. Ο αρχιτέκτονας συμφώνησε να δώσει τα χρήματα, αλλά στη διάρκεια της παραλαβής τους από τους απαγωγείς, επενέβη η αστυνομία και οι δράστες συνελήφθησαν, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι 40χρονοι Α. Κεσισικλής και Χρ. Ρετζέπης που σχεδίασαν και εκτέλεσαν την απαγωγή, ο 36χρονος Γ. Μιχαηλίδης που ήταν... φύλακας του απαχθέντος και ο 38χρονος Σταύρος Γαλάνης, στο διαμέρισμα του οποίου κρατήθηκε ο νεαρός γιος του εργολάβου.
Μαρκέλλα Χαζάκη
Ηταν 11 Απριλίου του 2002 όταν, ένας νεαρός Αρμένιος που δούλευε ως σερβιτόρος δίπλα στη βιοτεχνία του επιχειρηματία εκκλησιαστικών ειδών, Χρυσόστομου Χαζάκη, σχεδίασε και εκτέλεσε με τη βοήθεια δύο φίλων του την απαγωγή της εξάχρονης κόρης του, Μαρκέλλας. Το σχέδιο των δραστών ήταν αρκετά απλό σε σύλληψη και εκτέλεση, καθώς έπεσαν με ένα τζιπ στο αυτοκίνητο του επιχειρηματία ο οποίος μετέφερε τη μικρή στο σχολείο της στη Θεσσαλονίκη. Οι τρεις απαγωγείς πήραν το κοριτσάκι από το πίσω κάθισμα και εξαφανίστηκαν, με την ομηρεία της μικρή Μαρκέλλας να διαρκεί 26 μέρες και τους απαγωγείς να ζητούν ως λύτρα το ποσό των 3.000.000 δολαρίων. Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν από τις τηλεφωνικές κλήσεις το διαμέρισμα όπου κρατούνταν το κοριτσάκι και να εισβάλουν σε αυτό σαν... πιτσαδόροι με μια καλά οργανωμένη επιχείρηση. Εγκέφαλος της απαγωγής ήταν ο Αρμένιος, Σεργκέι Ζοχραμπιάν, ο οποίος μαζί με τους δύο συνεργούς του καταδικάστηκαν σε βαρύτατες ποινές.
Διαμαντής Μασούτης
Μόλις πέντε ώρες έμεινε όμηρος στα χέρια αδίστακτων απαγωγέων ο ιδιοκτήτης της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ο οποίος μαζί με τη σύζυγο του έπεσαν θύματα απαγωγής τον Δεκέμβριο του 2005. Οι τέσσερις απαγωγείς έφτασαν στο σπίτι του κ. Μασούτη, ο οποίος δεν διέθετε προσωπική φύλαξη, με τους δύο από αυτούς να χτυπούν το θυροτηλέφωνο, εμφανιζόμενοι ως αστυνομικοί. Μόλις ο επιχειρηματίας άνοιξε την πόρτα οι δύο ένοπλοι, τον έσπρωξαν στο εσωτερικό και ζήτησαν ως λύτρα το ποσό του 1.000.000 ευρώ. Ο Διαμαντής Μασούτης επικοινώνησε με τον οικονομικό του διευθυντή των επιχειρήσεων του, από τον οποίο και πληροφορήθηκε ότι ήταν διαθέσιμα 300.000 ευρώ, τα οποία και πήραν τελικά οι δράστες.
Γιώργος Μυλώνας
Δεκατρείς ολόκληρες ημέρες (τον Ιούνιο του 2008) οι αστυνομικοί αναζητούν τα ίχνη του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορ. Ελλάδος, Γιώργου Μυλώνα, σε μία απαγωγή που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Τρεις πάνοπλοι κουκουλοφόροι, οι δύο οπλισμένοι με πιστόλια και ο τρίτος με αυτόματο όπλο, που ήταν κρυμμένοι στο παρκινγκ της μονοκατοικίας του βιομηχάνου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, μόλις είδαν το πολυτελές αυτοκίνητό του να φτάνει, πετάχτηκαν μπροστά του και το ακινητοποίησαν. Ο κ. Μυλωνάς είχε πει μία ώρα νωρίτερα στον σωματοφύλακα του να σχολάσει και έτσι ο ίδιος και η σύζυγος του, Νέλλη, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα όπλα των κακοποιών. «Εγκέφαλος» της απαγωγής όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, ήταν ο «φαντομάς» Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος είχε ως όμηρο τον επιχειρηματία σε μονοκατοικία έξω από τη Θεσσαλονίκη και κατάφερε να πάρει από την οικογένεια του το αστρονομικό ποσό των 13 εκατ. ευρώ, αφήνοντας το ζευγάρι ελεύθερο.
Περικλής Παναγόπουλος
Τις πρώτες ημέρες του 2009 ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, αντιμετωπίζει τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του. Ενα φορτηγάκι του κλείνει τον δρόμο προς το πολυτελές αυτοκίνητο του, τρεις γεροδεμένοι άνδρες, κατεβαίνουν από το όχημά τους, ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας όπλα τον αρπάζουν και τον βάζουν στο βαν. Τον πηγαίνουν στον σκουπιδότοπο του Υμηττού και στη συνέχεια τον βάζουν στο πορτμπαγκάζ ενός άλλου οχήματος. Η απαγωγή του διήρκησε 192, με τον ίδιο να θυμάται ότι τον υποχρέωσαν να φορέσει μαύρα ρούχα και κόκκινες χνουδωτές παντόφλες, ενώ τον αλυσόδεσαν και με χειροπέδες. Ο κ. Παναγόπουλος όπως αποκάλυψε, τις οκτώ ημέρες της απαγωγής φοβόταν πως οι απαγωγείς του, στο τέλος θα τον σκότωναν, ενώ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο της συζύγου του, η οποία κατάφερε δίνοντας 30 εκατ. ευρώ, να διαπραγματευτεί με τους απαγωγείς και να απελευθερώσει τον σύζυγό της.

Μανώλης Καραμολέγκος
Μία από τις πιο ερασιτεχνικές απαγωγές που έχουν γίνει στην παγκόσμια ιστορία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή του 60χρονο αρτοβιομήχανου, Μανώλη Καραμολέγκου. Μπορεί το σκηνοθετημένο τροχαίο στη λεωφόρο Κλεισθένους στο Γέρακα να έδειχνε αρχικά πως υπάρχει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο αδίστακτων κακοποιών, ωστόσο, η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η πληροφόρηση για την οικονομική κατάσταση του κ. Καραμολέγκου προήλθε τυχαία και όχι από κάποια έρευνα ή εκ των έσω ενημέρωση. Το μεγάλο λάθος τους, το οποίο και έσφιξε τον κλοιό γύρω τους, ήταν το γεγονός ότι έκαναν τουλάχιστον τρία τηλεφωνήματα στην οικογένεια του θύματος από την ίδια συσκευή (η κάρτα sim άνηκε σε έναν Πακιστανό). Τελικά, δεν χρειάστηκε καν η παρέμβαση της Αστυνομίας, καθώς ο 60χρονος επιχειρηματίας κατάφερε να πείσει τον έναν δράστη - φρουρό του ότι καλύτερο που έχει να κάνει είναι παραδοθεί στις Αρχες, όπως και τελικά έγινε. 
Το απόγευμα της Πέμπτης, εντοπίστηκε από άνδρες του Τμήματος Απαγωγών της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών και το κρησφύγετο που χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς του Μανώλη Καραμολέγκου στην Κερατέα. Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Βιομηχανική Ζώνη της Κερατέας στη συμβολή των οδών Αγίου Σεραφείμ και Ειρήνης, στο οποίο οι δράστες έκρυψαν για κάποιες ώρες τον επιχειρηματία.

Πηγή  ellnews.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ Google Plus

About Λοκρών Κάλπες

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου