Στο Δημόσιο ακίνητα στο Μαρτίνο που δε δηλώθηκαν στο κτηματολόγιο

Στο Δημόσιο ακίνητα στο Μαρτίνο που δε δηλώθηκαν στο κτηματολόγιο



Στο «κόκκινο» κτίρια και οικόπεδα που δεν κατεγράφησαν το 1997 - 1999. 

Κινδυνεύουν άμεσα 200.000 ακίνητα να περάσουν στο Ελληνικό Δημόσιο, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν φρόντισαν να τα δηλώσουν στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
Πρόκειται για ακίνητα που έπρεπε να συμπεριληφθούν στις πρώτες καταγραφές περιόδου 1997-99 και δεν δηλώθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και παρήλθε η προβλεπόμενη 12ετια για εκπρόθεσμη δήλωση. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», πρόκειται για 160.000 οικόπεδα και αγροτεμάχια, αλλά και 40.000 κτίρια που είναι διαμερίσματα, ακόμη και καταστήματα.

Στις «κόκκινες περιοχές» υπάρχουν και ακίνητα της Φθιώτιδας και συγκεκριμένα της Λοκρίδας, όπου λειτούργησε κτηματολόγιο πιο νωρίς (σε σχέση με τη Λαμία για παράδειγμα). 

Συγκεκριμένα υπάρχουν αδήλωτα ακίνητα στο Μαρτίνο τα οποία θα περιέλθουν στο Δημόσιο το 2015 αν ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης δεν κινηθεί είτε μέσω της διαδικασίας του προδήλου σφάλματος, είτε μέσω της διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας.

Μαζί με την περιοχή του Μαρτίνου, άλλες 19 περιοχές είναι στο κόκκινο και συγκεκριμένα: Λαίικα, Ασπρόχωμα (Μεσσηνία), Αστρος, Παράλιο Αστρος (Αρκαδία), Μαρτίνο (Φθιώτιδα), Μεσιά, Πολύκαστρο, Πευκοδάσος (Κιλκίς), Φιλοθέη (Αρτα), Γλίνος (Τρίκαλα), Αγία Βαρβάρα (Ημαθία), Μεθώνη (Πιερία), Αγία Τριάδα (Θεσσαλονίκη), Καλαμπάκι, Μέγας Αλέξανδρος (Δράμα), Αγιος Ανδρέας, Πηγές (Καβάλα), Αβατο, Εράσμιος (Ξάνθη), Αίγειρος (Ροδόπη).
Ακολουθούν την περίοδο 2016-18 άλλες 92 περιοχές ήτοι: οχτώ περιοχές στην Αττική (Νέα Πέραμος, Ελευσίνα, Νέα Σμύρνη, Γέρακας, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, Νέο Ψυχικό, Βριλήσσια, Μελίσσια) και οχτώ περιοχές στη Θεσσαλονίκη (Εξοχή, Νέο Ρύσιο, Θέρμη, Περαία, Νέοι Επιβάτες, Πλαγιάρι, Ταγαράδες, Νέα Ραιδεστός). Επίσης η λίστα περιλαμβάνει και πόλεις, όπως η Πάτρα, η Καλαμάτα και η Νέα Αγχίαλος, αλλά και νησιά όπως η Πάτμος, η Σύρος και η Σίφνος.

Τους επόμενους μήνες, όσοι δεν έχουν κάνει καμία δήλωση στο Κτηματολόγιο, προκειμένου να σώσουν το ακίνητό τους, πρέπει να κάνουν αίτηση στον Κτηματολογικό Δικαστή, που εδρεύει στα κατά τόπους Πρωτοδικεία.



Πηγή  efthia.gr  -  larkikanea.blogspot.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ Google Plus

About Λοκρών Κάλπες

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου