Λαμία: Βάζουν τους πρόσφυγες στο χώρο της Έκθεσης!

Λαμία: Βάζουν τους πρόσφυγες στο χώρο της Έκθεσης!





Τρέχουν να συνδέσουν το κομμένο ρεύμα στην ΠΕΛ για να φιλοξενήσουν προσωρινά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες....
Αυτό που ζήσαμε τις τρεις τελευταίες ήμερες στην είσοδο της πόλης δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που έρχεται.  Τα καράβια καταφθάνουν στον Πειραιά από τα νησιά με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι κανονικά θα πρέπει να ταξιδέψουν για τα σύνορα.
Επειδή όμως αυτά είναι κλειστά, πρέπει να προωθηθούν στην ενδοχώρα. Ο πρώτος σταθμός των λεωφορείων είναι η Λαμία.
Τις επόμενες ήμερες λοιπόν ο αριθμός των λεωφορείων που θα "εγκλωβιστεί" στην πόλη της Λαμίας και την ευρύτερη περιοχή θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Είναι αδύνατον να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στον προαύλιο χώρο των καταστημάτων της εθνικής οδού και φυσικά δεν μπορούν να αφήνουν τους πρόσφυγες να ξεκινούν με τα πόδια μέσα στην εθνική οδό από τη Λαμία για τα σύνορα.
Έτσι λοιπόν η λύση που βρήκαν είναι να τους φιλοξενήσουν προσωρινά (;) στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, η οποία ανήκει στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Μάλιστα αυτή την περίοδο η ΠΕΛ είναι ακέφαλη, αφού η προηγούμενη διοίκηση έχει παραιτηθει και αναμένεται να τοποθετηθεί το νέο Δ.Σ.
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ η απόφαση είναι ειλημμένη και τώρα τρέχουν να συνδέσουν το ρεύμα, το ποιο έχει κόψει η ΔΕΗ λόγω οφειλής, της προηγούμενης διοίκησης.
Φυσικά για να φιλοξενήσει η ΠΕΛ έναν τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων, δεν έχει όλες τις υποδομές, όπως τουαλέτες κλπ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσα στο χώρο της ΠΕΛ υπάρχουν αθλητικοί σύλλογοι της πόλης που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων για την προπόνηση των παιδιών των συλλόγων.
Υπάρχει επίσης η πληροφορία ότι ίσως νοικιάσουν και ξενοδοχεία στο νομό τα οποία υπολειτουργούν για να στεγάσουν πρόσφυγες, όπως έκαναν και σε άλλες περιοχές, όπου έκλεισαν ξενοδοχεία για έξι μήνες.
Εαν η ροή των προσφύγων τις επόμενες ήμερες αυξηθεί δραματικά, όπως υπολογίζεται, τότε η δύναμη της αστυνομίας που υπάρχει στην περιοχή δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί και ίσως χρειαστεί και η βοήθεια του στρατού.
Στο νοσοκομείο Λαμίας ήδη έχουν μεταφερθεί αρκετά περιστατικά με πρόσφυγες καιείναι ένα μεγάλο ερώτημα εάν τις επόμενες ήμερες θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε τόσο μεγάλο όγκο προσφύγων και μεταναστών, που θα έχει στρατοπεδεύσει στη Λαμία.
Η κατάσταση όπως εξελίσσεται είναι δραματική όχι μόνο στη Λαμία, αλλά σε όλη τη χώρα με το προσφυγικό και θέλει ψυχραιμία, άσχετα με τα λάθη που μπορεί να καταλογίσει κάνεις στους κυβερνώντες και κυρίως στους εταίρους μας.
Και μην ξεχνάτε ότι πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και ότι στη θέση αυτών των ανθρώπων μπορεί αύριο να βρεθούμε εμείς.

Πηγή  lamiareport.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ Google Plus

About Λοκρών Κάλπες

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου