ΠΑΚΟΕ: Ποιες παραλίες στη Φθιώτιδα κρίνονται κατάλληλες και ποιες ακατάλληλες για κολύμβηση





Τα αποτελέσματα των μετρήσεων για τα κατάλληλα και ακατάλληλα νερά κολύμβησης σε παραλίες της Αττικής και σε 345 παραλίες εκτός Αττικής μεταξύ των οποίων και της Φθιώτιδας δημοσιεύει το ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών).
Στο πόρισμα του ΠΑΚΟΕ που συμπηρώνει 40 χρόνια αδιάλειπτης δράσης ως ανεξάρτητος μή κυβερνητικός φορέας για την προστασία του περιβάλλοντος περιλαμβάνονται 170 παραλίες της Αττικής(78,34%) που κρίνονται κατάλληλες για κολύμβηση, αλλά και οι 47 παραλίες της Αττικής (21,66%) που χαρακτηρίστηκαν ως ακατάλληλες.
Στοιχεία που αμφισβητούν ευθέως την αξιοπιστία του θεσμού της «Γαλάζιας Σημαίας», σε ό,τι αφορά την ποιότητα των νερών στις ελληνικές παραλίες καθώς στις ακατάλληλες παραλίες περιλαμβάνονται και 18 παραλίες που το 2019 διακρίθηκαν με «Γαλάζια Σημαία».
Παράλληλα το ΠΑΚΟΕ, προχώρησε το Μάιο σε δειγµατοληψίες νερών κολύµβησης συνολικά345 πολυσύχναστων παραλιών εκτός Αττικής. Κάποιες από αυτές τις παραλίες-σύµφωνα µε τα αποτελέσµατα των πιστοποιηµένων εργαστηρίων που διαθέτει το ΠΑΚΟΕ - βρέθηκαν κατάλληλες για κολύµβηση, κάποιες ακατάλληλες, και κάποιες άκρως επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία. Οι παράγοντες που εξετάστηκαν στην έρευνα του ΠΑΚΟΕ είναι τα κολοβακτηρίδια, οι εντερόκοκκοι, το E-coli, φυσικοχημικές παράμετροι όπως απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες οπτικές παράμετροι όπως χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα, θολερότητα.
Την έρευνα διεξήγαγε το ΠΑΚΟΕ, όπως λέει, στα πιστοποιημένα εργαστήριά του τον Μάιο, αν και θα μπορούσε να πει κανείς ότι η ακαταλληλότητα των νερών θα έπρεπε να μετρηθεί σε ημέρες και μήνες αιχμής
Πρόκειται µεταξύ άλλων για πολυσύχναστες παραλίες, του Λουτρακίου, της Βόρειας και Νότιας Εύβοιας, της Αίγινας, του Αλεποχωρίου και του Κιάτου, της Φθιώτιδας και Μαγνησίας, της Μεσηνίας και της Καλαµάτας, της Τροιζηνίας και του Πόρου.
Δείτε τα στοιχεία για τις παραλίες της Φθιώτιδας και Μαγνησίας , όπως τα παρουσίασε το ΠΑΚΟΕ και με ευθύνη του .










  • Θέμης Χειμάρας

    Θέμης Χειμάρας

  • Χρήστος Σταικούρας

    Χρήστος Σταικούρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ Google Plus

About Λοκρών Κάλπες

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου